Belgisch Limburg

Je congres, meeting of vergadering in een stimulerende omgeving? Welkom in Limburg. Gastvrij, bourgondisch én verrassend vernieuwend.

Haal inspiratie uit ons pionierschap, onze ongerepte natuur, ons sfeervol industrieel erfgoed en onze historische steden. Er is altijd wel een locatie die perfect aansluit bij je thema of plannen. Vergaderruimtes, hotels, restaurants, of net dat ene unieke plekje… BLCB selecteert ze graag voor jou. Kosteloos en onafhankelijk. Ook dat is Limburgse gastvrijheid.

In het hart van de Euregio

België telt 10 provincies. Alleen de provincie Limburg grenst aan Nederland, Duitsland én de regio Luik. Een ideale ligging dus in het hart van de Euregio, ver weg van de verkeersdrukte rond Antwerpen en Brussel. Maar vooral: een regio die de diverse omringende culturele invloeden heeft gevormd tot een heel aparte aangename atmosfeer.

Limburg is compact maar heeft toch heel afwisselende decors. De romantische Voerstreek, fruitig en historisch Haspengouw, watersportminnend Maasland en de bosrijke Kempen. Steden, natuurgebieden, erfgoed: ze liggen hier allemaal op een kleine oppervlak. Met het grensverleggende fietsroutenetwerk als verbindende factor.

Bereikbaarheid

Per auto
Limburg is via verschillende autosnelwegen goed bereikbaar:
E25/A2 (Amsterdam-Luxembourg), E40 (Cologne-Brussels), E42 (Luik-Parijs), E314 (Maastricht-Aachen). Kijk voor gedetailleerde routebeschrijvingen op www.googlemaps.be

Per vliegtuig

Limburg heeft veel luchthavens in de buurt die vervolgens goede trein, bus of taxiverbindingen bieden naar de diverse plaatsen in de provincie. Vanzelfsprekend staat het BLCB ook voor u klaar om shuttlevervoer te verzorgen voor kleine- en grote gezelschappen van en naar de luchthavens. De meest grote internationale luchthaven is Brussel – Zaventem dat in minder dan een uur rijden van de provinciehoofdstad Hasselt is gelegen. Voor de meest recente en meest optimale aanvliegroutes, verwijzen wij u graag naar de websites van de diverse luchthavens.

Luchthavens (klik op de namen voor een directe websitelink) in de buurt van de provincie en de afstand tot Hasselt/Genk:

Maastricht Aachen Airport45 km.
Liège Airport45 km.
Eindhoven Airport70 km.
Düsseldorf Regional Airport  Weeze120 km.
Cologne-Bonn Airport150 km.
Brussels Airport75 km.
Düsseldorf International Airport135 km.
Antwerpen Airport80 km.
Amsterdam Airport Schiphol195 km.

 

Per trein
Elke Limburgse stad heeft een treinstation met goede busverbindingen naar de rest van de regio en naar de grotere congreslocaties zoals de Trixxo Arena in Hasselt en de Limburghal in Genk. Ook internationaal gezien is Limburg makkelijker bereikbaar per Thalys en/of Eurostar vanuit Parijs of Londen via Brussel. Voor meer treininformatie verwijzen wij naar:

www.b-rail.be
www.b-europe.be
www.ns.nl
www.nshispeed.nl
www.thalys.com
www.eurostar.com