Organisatie

Frisse blik, diepe kennis

Het Belgian Limburg Convention Bureau (BLCB) is een nieuw platform (2016) dat het congrestoerisme in Limburg promoot en faciliteert. Met een frisse onafhankelijke blik benutten we creatief de vele Limburgse troeven voor professionele events. Dat gebeurt onder de paraplu van Toerisme Limburg vzw (onder voorzitterschap van gedeputeerde Igor Philtjens), hét kennisbureau voor toerisme in Limburg.

Lijf en leden

Het BLCB wordt aangestuurd door een stuurgoep. De stuurgroep bestaat uit de aangesloten Limburgse steden (schepenen en diensthoofden Toerisme), Toerisme Limburg vzw (manager private sector) en Contoer (ondernemersorganisatie).

BLCB is een groeiende organisatie. Hasselt, Genk en Lommel zijn de eerste startleden. Andere Limburgse gemeenten, steden, ondernemers en dienstverleners in Limburg kunnen toetreden. Alle ondernemers van de aangesloten steden die zich richten op de meeting industry zijn al automatisch lid.

Nauwe samenwerking

Elke deelnemende stad heeft een ‘dedicated’ coördinator. Experts in toerisme én de meeting industry. Zij werken nauw samen met het BLCB. Doel: de aanwezige troeven optimaal benutten voor zakelijke events. En ook: Limburg promoten als verrassend vernieuwende vergader- en incentivebestemming.

Nieuwe leden

Ben jij ondernemer en wil jij je aansluiten bij BLCB? Maar kom je niet uit Hasselt, Genk of Lommel? Dan werken we een speciale samenwerkingsovereenkomst voor jou uit!

 

Eager to help you

Directeur Toerisme Limburg | Jeroen Luys

Association Expert (congressen) | Sonja Opreij

Meeting Industry Consultant Limburg | Tamara Weide

Coördinator Hasselt | Isa Dilworth

Coördinator Genk | Kristien Mandervelt

Coördinator Lommel | Claudie Van Endert